Behandelingen

U kunt bij mij terecht voor gebitsreiniging en behandelingen bij gingivitis en parodontitis.

Behandelingen moeten uiteraard op een prettige manier ervaren worden, daarom staat een professionele prettige benadering voor mij altijd voorop.

Gingivitis

De ontsteking die in de rand van het tandvlees zit, wordt gingivitis genoemd. Door de ontsteking gaat het tandvlees losser van de tanden en kiezen zitten. De smalle spleet tussen tandvlees, tanden en kiezen (de pocket), wordt wat dieper. Bij gezond tandvlees is de pocket hooguit 3mm diep, het tandvlees zit op het normale niveau vast aan de tand.

Bij gingivitis kan de pocket iets dieper worden. Dit komt door de zwelling die door de ontsteking ontstaat. Zo’n diepere pocket vormt een prima plekje voor tandplaque en is bovendien lastiger schoon te maken. Maar schoonmaken móet: als je niets aan gingivitis doet, verergert de situatie en kan de gingivitis overgaan in parodontitis.
(bron NVvP)

Parodontitis

Bij onbehandelde gingivitis kan de ontsteking in de tandvleesrand verergeren en zich uitbreiden in de richting van het kaakbot. Het tandvlees laat hierdoor los van de tanden en kiezen. In de ruimte die zo ontstaat tussen het tandvlees en de tanden/kiezen (de pocket), vormt zich weer nieuw tandplaque. De ontsteking verplaatst zich dan verder de diepte in, het kaakbot wordt afgebroken en de pockets worden nog dieper. 

In deze diepe pockets verkalkt de tandplaque gedeeltelijk tot tandsteen. Deze voortschrijdende ontsteking (waarbij het kaakbot afbreekt), heet parodontitis. Door parodontitis kan er zó veel kaakbot worden afgebroken, dat de tanden en kiezen los gaan staan en uiteindelijk uitvallen. (bron NVvP)

Prijslijst

C91Pocketregistratie€ 36,18
C92Parodontiumregistratie€ 72,35
M01Preventieve voorlichting en/of instructie, per 5 minuten€ 13,52
M02Consult voor evaluatie van preventie, per 5 minuten€ 13,52
M03Gebitsreiniging, per 5 minuten€ 13,52
M30Behandeling van gevoelige tandhalzen en (preventief) toedienen medicament€ 6,03
M40Fluoridebehandeling€ 15,07
A10Geleidings-, infiltratie- en/of intraligamentaire verdoving€ 15,07
T12Onderzoek van het tandvlees met parodontiumstatus€ 110,00
T21Grondig reinigen wortel per element, complex€ 32,56
T22Grondig reinigen wortel per element, standaard€ 24,12
T32Herbeoordeling met parodontiumstatus, na initiële tandvleesbehandeling€ 108,53
T33Bespreken vervolgtraject na evaluatie of herbeoordeling€ 66,32
T42Consult parodontale nazorg€ 91,64
T43Uitgebreid consult parodontale nazorg€ 121,79
T44Complex consult parodontale nazorg€ 162,19
T161Bacteriologisch onderzoek ten behoeve van tandvleesbehandeling€ 42,20*
* Techniekkosten€ 66,00

Bij verhindering van uw afspraak, verzoek ik u dit minimaal 24 uur daarvoor kenbaar te maken, zo ben ik nog in de gelegenheid om eventueel een andere patiënt op dit tijdstip te behandelen. Het niet verschijnen op uw afspraak of als u zodanig te laat bent dat uw behandeling niet meer plaats kan vinden, dan ben ik helaas genoodzaakt de behandeling in rekening te brengen. Deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed. Afspraken maken en/of wijzigen kan alleen telefonisch en niet per sms.